PHV – Sleutelkastje

Wat houdt de formule mét professionele hulpverlener precies in?

Heb je geen 3 mantelzorgers die in nood snel bij jou kunnen langskomen of hulp organiseren?
Dan sturen we de meest aangewezen professionele hulpverlener (een thuisverpleegkundige, de hulpdiensten indien nodig…) ter plaatse.
Zo krijg je meteen professionele hulp.

Om een vlotte toegang te verzekeren, installeren we een sleutelkluisje met code bij je thuis.
Je huissleutel zit hierin veilig opgeborgen. Zo geraakt je verpleegkundige tijdens een noodgeval bij jou binnen.

Waarom een sleutelkluisje bij professionele hulpverlening?

Ben je niet in staat om zelf de deur te openen? Een sleutelkluisje is een veilige oplossing. Het sleutelkluisje wordt bevestigd aan je woning of in de hal van je appartementsgebouw. Je kunt er je huissleutel veilig in opbergen.

Als je gebruik wil maken van onze ‘professionele hulpverleners ter plaatse’, is de installatie van een sleutelkluisje noodzakelijk. Zo geraakt onze verpleegkundige tijdens een noodgeval bij jou binnen.

Tip: Woon je in een appartementsgebouw of huur je een woning? Vergeet dan niet de toestemming te vragen aan je syndicus of huisbaas voor het bevestigen van het sleutelkluisje in gemeenschappelijke ruimtes.

Hoe gaat het in z’n werk?

De installateur bevestigt het sleutelkluisje aan de buitenkant van je woning of in de hal van je appartementsgebouw. Daarin kan je de huissleutel veilig opbergen. Je kunt het kluisje enkel openen met een code. Deze code stel je zelf in. Deze code wordt door Gerust enkel doorgegeven aan de professionele hulpverleners in het kader van een interventie. Een extra veiligheid is ook nog dat de schroeven van het sleutelkluisje binnenin het kastje zitten. Het kan dus enkel gemonteerd en van de muur gehaald worden wanneer de juiste code wordt ingetikt.

Welke sleutelkluis gebruikt Gerust?

Gerust biedt enkel één type sleutelkluisje aan, dat goed bestand is tegen weer en wind.  Daarnaast is het ook gecertificeerd, wat wil zeggen dat voldoet aan internationale inbraak-werende richtlijnen en beveiligingsvereisten.  Je geniet via Gerust op die manier ook van de wettelijke garantievoorwaarden. 

Je bent niet verplicht om een sleutelkluisje door Gerust te laten installeren. 

Wat kost het?

Je wilt bij de installatie van je personenalarm ook een sleutelkluisje via Gerust aanschaffen?
Aankoopprijs sleutelkluisje: 97 euro
Kost installatie: 26 euro

Zelf installeren mag ook.