Personenalarm voor thuis

Personenalarm voor Thuis

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en je toch veilig voelen? Dat kan met een personenalarm. Heb je geen vaste telefoonlijn meer? Geen probleem! We hebben ook een personenalarm met een simkaart die op het mobiele gsm-netwerk werkt.

Je krijgt van ons een zendertje dat je steeds bij je draagt, bijvoorbeeld rond de hals. Heb je hulp nodig? Dan kun je via één druk op de knop van je zender alarm slaan. Het alarmtoestel stuurt een noodsignaal naar Gerust. Je kunt de medewerkers van Gerust via de luidspreker van je alarmtoestel uitleggen waarvoor je hulp nodig hebt. Onze medewerker neemt onmiddellijk contact op met de mantelzorger die je hebt opgegeven.

Eén van deze toestellen worden geïnstalleerd in uw woning. Gerust beslist voor welk toestel u in aanmerking komt aan de hand van een aantal parameters zoals de aanwezigheid van een vaste telefoonlijn.

Met of zonder professionele hulpverlening

Heb je onvoldoende mantelzorgers die in nood snel bij je langs kunnen komen? Dan is er de optie om beroep te doen op onze formule met professionele hulpverleners (bv. een thuisverpleegkundige).

Voorwaarden

Specifieke voorwaarden voor de formule zonder professionele hulpverlening:

 • Je kan een beroep doen op minimaal drie mantelzorgers die Gerust kan contacteren in geval van nood. Deze personen:
  • Hebben toegang tot je woning;
  • Zijn telefonisch bereikbaar;
  • Kunnen bij een noodoproep snel ter plaatse zijn of binnen de 30 minuten hulp organiseren;
  • Minimaal twee van je mantelzorgers wonen op een verschillend adres.

Specifieke voorwaarden voor de formule mét professionele hulpverlening:

 • Je zorgt voor één vaste contactpersoon.
 • Je bent bereid tot de installatie van een sleutelkluisje mét sleutel.
 • Je verbindt je er toe de binnendeuren niet op slot te doen.
 • Je kan de veiligheid van de hulpverlener garanderen (geen aanwezigheid van problematisch middelenmisbruik, agressie etc.).

Hoe werkt het personenalarm?

Slimme uitbreidingen op het personenalarm

Je persoonlijk alarm kan binnenshuis worden uitgebreid met slimme uitbreidingen voor nog meer veiligheid. Deze worden eenvoudig aan je alarmtoestel gekoppeld.

Ze sturen een melding naar de zorgcentrale van Gerust zonder dat je op de alarmknop moet drukken. Deze slimme detectoren kunnen niet gekoppeld worden aan het mobiel personenalarm.

Eenmalige kost: 72 euro installatiekost (26 euro indien samen met installatie personenalarm)
Maandelijkse kost: 9,5 euro/ slimme uitbreiding

Rookmelder

Bij te veel rook in een ruimte gaat er een alarm af en stuurt de detector een signaal naar de zorgcentrale.

CO-melder 

Bij een te hoge concentratie koolstofmonoxide gaat er een alarm af en stuurt de detector een signaal naar de zorgcentrale.

Draadloos trekkoord-alarm

Aan je personenalarm kunnen we ook een trekkoord-alarm koppelen. Dit geeft je de kans om via een trek aan de koord alarm te geven. Zo’n schakelaar wordt vaak in de badkamer geïnstalleerd. Voor de installatie moeten we geen extra kabels trekken aangezien de schakelaar draadloos kan gekoppeld worden met het personenalarm.